Om de inhoud van deze pagina te zien kun je hier inloggen:

Gezonde Appelbol met Amandelspijs

14 juni 2022

Wie vindt appelbollen nou niet lekker? Mijn favoriete patisserie in Utrecht maakt echt de beste appelbollen ter wereld! Dat amandelspijs aan de binnenkant is to die for. Zo ontzettend lekker! Maar ik ben natuurlijk weer bezig geweest om een gezonde variant hiervoor te bedenken, zodat je iedere avond kunt genieten van deze smaaksensatie!


Nodig voor 3 muffins:

 • 1 Elstar appel
 • 1 Medjoul dadel, zonder pit
 • 1 el amandelmeel
 • 3 amandelen, ongezouten
 • 10 a 15 ml haverdrink ongezoet
 • 1,5 tl kaneel (of meer, als je daar blij van wordt)
 • 3 rozijnen

Bereidingswijze:

 • Verwarm de oven voor op 200 C°
 • Bekleed een kleine springvorm (ik heb Ø 15 cm gebruikt) met bakpapier
 • Verdeel de appel in vier parten. Verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens de parten in dunne schijfjes
 • Mix in een blender (Magic Bullet) de dadel, het meel, de amandelen en de haverdrink
 • Meng het kaneelpoeder er doorheen
 • Bedek de bodem van de springvorm met de appelschijfjes. Doe er nog een laagje appel bovenop, maar bewaar in het midden een “kuiltje”
 • Doe de gezonde amandelspijs in het kuiltje en leg bovenop de spijs 3 rozijnen
 • Bedek het geheel met de rest van de appelschijfjes. Strooi er evt. nog een beetje kaneel over
 • Plaats in de oven 20 a 30 minuten (check gewoon even of het een beetje goed gaat)

En geniet van je gezonde appelbol!!!

Ik ben dol op lekker eten, een biertje of cocktail op z'n tijd. Wie niet? Ik geloof alleen wel in balans, zodat je je fit en energiek blijft voelen. Zeker naarmate we ouder worden... Dus sporten & gezond eten hoort er gewoon bij! Met mijn tips wil ik je laten zien dat dat helemaal niet zo ingewikkeld is...en zelfs leuk kan zijn! Kijk snel verder bij de andere tips. Liefs! Lotte
Geen dieet, maar gezonde keuzes maken

Lotte geeft mij de motivatie die ik nodig heb om net even dat tandje extra te zetten. Haar enthousiasmerende en motiverende woorden geven net dat extra zetje en daarnaast weet ze met haar spontane opmerkingen mij ook nog eens tijdens een workout aan het lachen te krijgen. Kiki Bartels – Luitse

Lees meer
Nog steeds happy met mijn gewicht!

Superfijne begeleiding! Lotte luistert en geeft tips, maar is ook eerlijk en recht door zee. Voor een doorgewinterde crasher zoals ik, was het belangrijk om te weten wat hiervan de consequenties zijn en hoe dit al jaren mijn voedingsritme heeft bepaald over het jaar heen. Kelly Vos

Lees meer
Ik pas weer in een broek van vier jaar geleden!

Lots of energy biedt hele fijne online lesjes die goed in te passen zijn in je week. Je kan een soort pick en mix doen waardoor je je eigen programma maakt. Ik merk dat ik sterker en fitter ben geworden. En Lotte moedigt me elke keer weer aan om meer uit mijzelf te halen. Fenna […]

Lees meer
Persoonlijk voedingsplan
Gezond eten en de voeding krijgen die ons lichaam nodig…
Lees meer
Krachttraining
Bodybuilders of -buildsters die hun enorme spieren showen, veelal in…
Lees meer
Pilates
Wil je een sterk en fit lijf? Of wil je…
Lees meer
menu