Om de inhoud van deze pagina te zien kun je hier inloggen:

Gezonde citroen cheesecake

13 juni 2022

Cheesecake…. Zo lekker! Mijn favoriet haal ik bij de Bakkerswinkel. Vol van smaak, met een vleugje citroen er doorheen. Love it! Maar helaas, niet verstandig om elke dag zo’n stuk taart te eten. Dus heb ik een gezonde en voedzame variant bedacht! Eerst even wat kanttekeningen maken: zoals met bijna alle gezonde varianten is deze een stuk minder zoet en je moet het niet één op één willen vergelijken met een cheesecake van de Bakkerswinkel. Maar damn, dit is wel echt een heel fijn alternatief als je gewoon iedere dag van cheesecake wilt genieten zonder dat het een ongezonde boel wordt!


Nodig voor de bodem:

 • 4 zachte dadels (zonder pit)
 • 30 gr volkoren havermout, fijngemalen
 • Flinke scheut haverdrank ongezoet (10 a 15 milligram)
 • 3 a 4 tl Koek & Speculaaskruiden

Nodig voor de cheesecake topping:

 • 4 el AH yoghurt Griekse stijl 0% vet
 • 1,5 el Isey Skyr Crème brulee
 • Rasp van 1 citroen (of van een halve citroen, afhankelijk van je smaak)
 • Eventueel 1/5 tl Vanille bourbon

Bereiding:

 • Verwarm de oven voor op 220 C°
 • Bekleed een kleine springvorm (ik heb Ø 15 cm gebruikt) met bakpapier
 • Mix in de Magic Bullet (of blender) alle ingrediënten voor de bodem
 • Druk het deeg op de bodem van de taartvorm
 • Roer de ingrediënten voor de cheesecake topping door elkaar
 • Giet de topping op het deeg
 • Plaats in de oven 30 a 45 minuten
 • Laat afkoelen en plaats 60 minuten in de vriezer zodat het stevig wordt

Snijd de cheesecake in puntjes en bewaar in de koelkast (max. 2 dagen). Zie foto onderaan hoe ik het bewaar. Of eet het taartje in één keer op!

Voedingswaarde:

 • 247 kcal voor het hele taartje. Verdeel het in 6 puntjes, dan is het 41 kcal per stuk.
 • 11,7 gr eiwitten
 • 39,5 gr koolhydraten, waarvan 5,1 gr voedingsvezels
Ik ben dol op lekker eten, een biertje of cocktail op z'n tijd. Wie niet? Ik geloof alleen wel in balans, zodat je je fit en energiek blijft voelen. Zeker naarmate we ouder worden... Dus sporten & gezond eten hoort er gewoon bij! Met mijn tips wil ik je laten zien dat dat helemaal niet zo ingewikkeld is...en zelfs leuk kan zijn! Kijk snel verder bij de andere tips. Liefs! Lotte
Geen dieet, maar gezonde keuzes maken

Lotte geeft mij de motivatie die ik nodig heb om net even dat tandje extra te zetten. Haar enthousiasmerende en motiverende woorden geven net dat extra zetje en daarnaast weet ze met haar spontane opmerkingen mij ook nog eens tijdens een workout aan het lachen te krijgen. Kiki Bartels – Luitse

Lees meer
Nog steeds happy met mijn gewicht!

Superfijne begeleiding! Lotte luistert en geeft tips, maar is ook eerlijk en recht door zee. Voor een doorgewinterde crasher zoals ik, was het belangrijk om te weten wat hiervan de consequenties zijn en hoe dit al jaren mijn voedingsritme heeft bepaald over het jaar heen. Kelly Vos

Lees meer
Ik pas weer in een broek van vier jaar geleden!

Lots of energy biedt hele fijne online lesjes die goed in te passen zijn in je week. Je kan een soort pick en mix doen waardoor je je eigen programma maakt. Ik merk dat ik sterker en fitter ben geworden. En Lotte moedigt me elke keer weer aan om meer uit mijzelf te halen. Fenna […]

Lees meer
Persoonlijk voedingsplan
Gezond eten en de voeding krijgen die ons lichaam nodig…
Lees meer
Krachttraining
Bodybuilders of -buildsters die hun enorme spieren showen, veelal in…
Lees meer
Pilates
Wil je een sterk en fit lijf? Of wil je…
Lees meer
menu