Om de inhoud van deze pagina te zien kun je hier inloggen:

Kaneel Bloemkool Muffins

14 juni 2022

Ik hoor je denken… ‘Uh, muffins met bloemkool? Is dat lekker?’ Ja dus! Je proeft niks van de bloemkool en alleen maar een zoete smaak met kaneel. Dus ze zijn hartstikke lekker en intussen intussen megagezond. Just give it a try!


Nodig voor 3 muffins:

 • 50 gr rijpe banaan
 • 50 gr bloemkool, gekookt
 • 30 gr volkoren havermout, fijngemalen
 • 50 ml amandeldrink ongezoet
 • 1 tl bakpoeder
 • 1,5 el kaneel

Bereidingswijze:

 • Verwarm de oven voor op 200 C°
 • Mix de banaan, bloemkool en amandeldrink in een blender
 • Voeg de droge ingrediënten toe en roer tot een glad beslag
 • Vul 3 (siliconen) muffinvormen met het beslag
 • Plaats 30 min. in de oven
 • Laat de muffins even afkoelen

Serveer met blauwe bessen of 1 tl ahornsiroop er overheen. En je kunt de muffins in de vriezer bewaren, zodat je altijd een gezonde zoete snack to go binnen handbereik hebt!

Voedingswaarde:

 • 179 kcal voor 3 muffins, dus 60 kcal per stuk16 gr eiwit voor het geheel
 • 6,1 gr eiwitten
 • 28,7 gr koolhydraten, waarvan 5,8 gr voedingsvezels
Ik ben dol op lekker eten, een biertje of cocktail op z'n tijd. Wie niet? Ik geloof alleen wel in balans, zodat je je fit en energiek blijft voelen. Zeker naarmate we ouder worden... Dus sporten & gezond eten hoort er gewoon bij! Met mijn tips wil ik je laten zien dat dat helemaal niet zo ingewikkeld is...en zelfs leuk kan zijn! Kijk snel verder bij de andere tips. Liefs! Lotte
Geen dieet, maar gezonde keuzes maken

Lotte geeft mij de motivatie die ik nodig heb om net even dat tandje extra te zetten. Haar enthousiasmerende en motiverende woorden geven net dat extra zetje en daarnaast weet ze met haar spontane opmerkingen mij ook nog eens tijdens een workout aan het lachen te krijgen. Kiki Bartels – Luitse

Lees meer
Nog steeds happy met mijn gewicht!

Superfijne begeleiding! Lotte luistert en geeft tips, maar is ook eerlijk en recht door zee. Voor een doorgewinterde crasher zoals ik, was het belangrijk om te weten wat hiervan de consequenties zijn en hoe dit al jaren mijn voedingsritme heeft bepaald over het jaar heen. Kelly Vos

Lees meer
Ik pas weer in een broek van vier jaar geleden!

Lots of energy biedt hele fijne online lesjes die goed in te passen zijn in je week. Je kan een soort pick en mix doen waardoor je je eigen programma maakt. Ik merk dat ik sterker en fitter ben geworden. En Lotte moedigt me elke keer weer aan om meer uit mijzelf te halen. Fenna […]

Lees meer
Persoonlijk voedingsplan
Gezond eten en de voeding krijgen die ons lichaam nodig…
Lees meer
Krachttraining
Bodybuilders of -buildsters die hun enorme spieren showen, veelal in…
Lees meer
Pilates
Wil je een sterk en fit lijf? Of wil je…
Lees meer
menu