Om de inhoud van deze pagina te zien kun je hier inloggen:

Tip: Latte Macchiato = je snack

14 juni 2022

Fijn hè, om de dag te beginnen met zo’n heerlijke Latte Machiato? En in je koffiebreak moet je ook echt bijtrekken met een Koffie Verkeerd. ’s Middags dan nog even een Cappuccino’tje met een vriendin. En intussen heb je om en nabij 230 calorieën binnengekregen met alleen ‘een beetje koffiedrinken’.

Even voor de duidelijkheid: hier is niks mis mee en geniet vooral van je koffiemomenten. En als je gewone melk drinkt, dus niet de plantaardige versies, dan krijg je ook goed je zuivel (met calcium) binnen. Maar, als je wat bewuster wilt omgaan met je eetpatroon of een beetje op je gewicht wilt letten, dan is het handig om je er bewust van te zijn dat je ongemerkt veel extra calorieën binnenkrijgt met al die leuke koffie’tjes met speciale barrista melk, of zo’n pumpkin spice, of gewoon heel veel koffie verkeerd’s op 1 dag. In dat geval zul je de ‘speciale’ koffie’s met (plantaardige) melk eigenlijk moeten zien als een ‘tussendoortje’. Dus als een snack. Het drinken van volledig zwarte koffie valt daar overigens niet onder.


Hierbij dus wat tips om je koffie-snacks te managen:

  • Neem een kleinere kop of mok zodat er sowieso wat minder in past en je niet voor je gevoel met een half lege mok zit.
  • Halveer de hoeveelheid (plantaardige) melk. Vaak heeft een melkschuimer een streepje staan bij 200 of 250 milliliter. Maar hier gewoon 100 ml van door zelf een streepje te plaatsen of door het eerst in een maatbeker te schenken.
  • Bepaal je max. aantal koffie-snacks per dag. Bijv. 2 keer per dag een latte machiato
  • Sla een andere lekkere snack over. Als je echt niet zonder je 4 latte machiato’s per dag kunt, dan dus even geen koekje, stuk chocola of Sultana er nog bovenop.
  • Lees het etiket van je pak (plantaardige) melk. Tussen de merken onderling kan er best wat verschil zijn m.b.t. hoeveel calorieën er per 100 ml in zitten.
  • 50/50 mix maken. Ik vind de Barrista versie van Oatly heel lekker, maar persoonlijk ook iets te vol/romig. Dus ik mix de Oatly met ongezoete haverdrink van de AH: 50 ml Oatly en 50 ml Haverdrink AH. Dan vind ik em net wat lekkerder en het is ook weer iets minder een caloriebom.

Enjoy je koffie-snack momentje!

Liefs,

Lot

Ik ben dol op lekker eten, een biertje of cocktail op z'n tijd. Wie niet? Ik geloof alleen wel in balans, zodat je je fit en energiek blijft voelen. Zeker naarmate we ouder worden... Dus sporten & gezond eten hoort er gewoon bij! Met mijn tips wil ik je laten zien dat dat helemaal niet zo ingewikkeld is...en zelfs leuk kan zijn! Kijk snel verder bij de andere tips. Liefs! Lotte
Geen dieet, maar gezonde keuzes maken

Lotte geeft mij de motivatie die ik nodig heb om net even dat tandje extra te zetten. Haar enthousiasmerende en motiverende woorden geven net dat extra zetje en daarnaast weet ze met haar spontane opmerkingen mij ook nog eens tijdens een workout aan het lachen te krijgen. Kiki Bartels – Luitse

Lees meer
Nog steeds happy met mijn gewicht!

Superfijne begeleiding! Lotte luistert en geeft tips, maar is ook eerlijk en recht door zee. Voor een doorgewinterde crasher zoals ik, was het belangrijk om te weten wat hiervan de consequenties zijn en hoe dit al jaren mijn voedingsritme heeft bepaald over het jaar heen. Kelly Vos

Lees meer
Ik pas weer in een broek van vier jaar geleden!

Lots of energy biedt hele fijne online lesjes die goed in te passen zijn in je week. Je kan een soort pick en mix doen waardoor je je eigen programma maakt. Ik merk dat ik sterker en fitter ben geworden. En Lotte moedigt me elke keer weer aan om meer uit mijzelf te halen. Fenna […]

Lees meer
Persoonlijk voedingsplan
Gezond eten en de voeding krijgen die ons lichaam nodig…
Lees meer
Krachttraining
Bodybuilders of -buildsters die hun enorme spieren showen, veelal in…
Lees meer
Pilates
Wil je een sterk en fit lijf? Of wil je…
Lees meer
menu