Om de inhoud van deze pagina te zien kun je hier inloggen:

Pilates

13 december 2022

Wil je een sterk en fit lijf? Of wil je misschien wel af van rug-, nek of schouderklachten? Dan is Pilates wat voor jou! Pilates is een vorm van krachttraining op basis van lichaamsgewicht. De oefeningen zijn gericht op het versterken van alle spieren, met name de core-spieren, maar ook op het verbeteren van balans en flexibiliteit. Pilates helpt tegen rugklachten en zorgt voor een betere lichaamshouding. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal heeft Pilates een gunstig effect: je zult ontspannen en met nieuwe energie uit een les komen! Vraag een gratis proefles aan.

Wat doet pilates voor je lichaam?

Centraal in pilates staan de core-spieren: dit zijn de buik-, rug-, heup- en bilspieren. In Pilates worden deze spieren in iedere oefening getraind en zodoende sterker gemaakt.

Waarom zijn sterke core-spieren nou zo belangrijk?

  1. Motoriek: De core-spieren zijn verbonden met alle ledematen en vormen daarmee een essentieel onderdeel voor het bewegen van benen en armen.
  2. Klappen opvangen: Core-spieren zorgen ervoor dat ‘klappen’ op het onder- of bovenlichaam kunnen worden opgevangen. Denk maar aan hardlopen: bij iedere stap krijgt de romp (vooral de rug) een ’klap’. Dat kan bijvoorbeeld rugklachten opleveren. Een sterke core beschermt de romp hiertegen.
  3. Rugklachten verminderen: Zwakke buik- of rugspieren kunnen leiden tot rugklachten. Door deze spieren te versterken wordt het ruggenmerg beschermd. Zo vormen de core-spieren een soort korset om de wervelkolom en bieden ze extra ondersteuning bij belasting.

Overige ontzettend fijne voordelen van een sterke core:

  • Meer balans en stabiliteit.
  • Een goede lichaamshouding: Als je goed rechtop kunt staan en zitten is dit beter of je spieren, gewrichten en organen.
  • Bescherming van je zenuwen en organen.
  • Voorkomt blessures.
  • Verbeteren van sportprestaties. Hardlopers, maar ook bijvoorbeeld mensen die aan Cross-fit doen hebben zoveel baat bij een sterke core!
  • Last but not least: Je lijkt slanker door een betere houding. 🙂

Pilates lessen bij Lots of Energy

Het goede nieuws is: iedereen, ongeacht leeftijd, fitheid of blessures, kan aan Pilates meedoen! De oefeningen worden namelijk op een veilige en rustige manier uitgevoerd, zodat je niks overbelast en juist geen blessures oploopt. Bij Lots of Energy wordt iedere oefening aangepast aan het niveau en de mogelijkheden van de individuele deelnemers.

Een voordeel van Pilates bij Lots of Energy is dat je de lessen zowel in de studio als live online kunt volgen. Dus als je een keer geen tijd hebt om naar de studio te komen, of je woont niet in Nieuwegein, dan kun je gewoon meedoen met de live online lessen.

Verder hanteert Lots of Energy het principe ‘pay as you go’. Oftewel: je zit nergens aan vast en kunt lessen volgen wanneer je wilt! Lots of Energy werkt namelijk niet met abonnementen, maar met tienrittenkaarten die onbeperkt geldig zijn. Dus ben je een keer op vakantie of loopt je vergadering een keer uit? Dan kost het je geen geld in tegenstelling tot een abonnement.

Wil je echt ervaren hoe Pilates is? Vraag dan een gratis proefles aan.

Pilates in Nieuwegein

De pilates lessen zijn te volgen in de studio in Nieuwegein, maar ook live online vanuit je woonkamer of vakantieadres! De pilates studio in Nieuwegein is een plek waar je je op je gemak voelt en waar veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. De lesruimtes bevinden zich in een prachtig pand aan de Herenstraat en zijn sfeervol met mooie kroonluchters en openslaande deuren naar de tuin. Je kunt de pilates studio in Nieuwegein eenvoudig bereiken met de auto, te fiets of lopend. Ook zijn er meerdere bushaltes in de buurt van de studio. Bekijk het adres van de studio op de contactpagina. Red je het niet om fysiek met de pilates in Nieuwegein mee te doen? Geen probleem! De lessen zijn namelijk ook live online te volgen. Bekijk in het lesrooster alle lessen in de studio en live online.

Pilates live online

Een groot voordeel van de Pilates lessen bij Lots of Energy is dat je deze ook vanuit huis kunt volgen. Een drukke planning kan er vaak voor zorgen dat sporten achterwege wordt gelaten. Met de online pilates lessen bespaar je reistijd en kun je bijvoorbeeld gewoon lekker thuis bij je kids blijven. Hoe handig is dat? Bekijk alle actuele tijden van de lessen in het lesrooster.

Pilates studio Utrecht

Ben je op zoek naar een Pilates studio nabij Utrecht? Kom dan eens een kijkje nemen bij Lots of Energy, dé Pilates studio in Nieuwegein! Nieuwegein ligt net onder Utrecht. Je kunt de studio gemakkelijk bereiken met de auto, de fiets, te voet of met het openbaar vervoer.

Proefles pilates

Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt tijdens de Pilates lessen en dat de lessen bij jou passen. Van tevoren is dat vaak lastig te bepalen, daarom kun je gratis een Pilates proefles volgen. Zo kun je vrijblijvend kennismaken met Pilates bij Lots of Energy, je zit nergens aan vast! Besluit je hierna om meer lessen te volgen bij Lots of Energy? Dan zit je nog steeds nergens aan vast :). Want hier geldt: pay as you go. Betaal per les of via een tienrittenkaart: je zit maandelijks niet vast aan een abonnement. Bekijk hier de tarieven.

Ik ben dol op lekker eten, een biertje of cocktail op z'n tijd. Wie niet? Ik geloof alleen wel in balans, zodat je je fit en energiek blijft voelen. Zeker naarmate we ouder worden... Dus sporten & gezond eten hoort er gewoon bij! Met mijn tips wil ik je laten zien dat dat helemaal niet zo ingewikkeld is...en zelfs leuk kan zijn! Kijk snel verder bij de andere tips. Liefs! Lotte
Geen dieet, maar gezonde keuzes maken

Lotte geeft mij de motivatie die ik nodig heb om net even dat tandje extra te zetten. Haar enthousiasmerende en motiverende woorden geven net dat extra zetje en daarnaast weet ze met haar spontane opmerkingen mij ook nog eens tijdens een workout aan het lachen te krijgen. Kiki Bartels – Luitse

Lees meer
Nog steeds happy met mijn gewicht!

Superfijne begeleiding! Lotte luistert en geeft tips, maar is ook eerlijk en recht door zee. Voor een doorgewinterde crasher zoals ik, was het belangrijk om te weten wat hiervan de consequenties zijn en hoe dit al jaren mijn voedingsritme heeft bepaald over het jaar heen. Kelly Vos

Lees meer
Ik pas weer in een broek van vier jaar geleden!

Lots of energy biedt hele fijne online lesjes die goed in te passen zijn in je week. Je kan een soort pick en mix doen waardoor je je eigen programma maakt. Ik merk dat ik sterker en fitter ben geworden. En Lotte moedigt me elke keer weer aan om meer uit mijzelf te halen. Fenna […]

Lees meer
Persoonlijk voedingsplan
Gezond eten en de voeding krijgen die ons lichaam nodig…
Lees meer
Krachttraining
Bodybuilders of -buildsters die hun enorme spieren showen, veelal in…
Lees meer
Pilates
Wil je een sterk en fit lijf? Of wil je…
Lees meer
menu