Om de inhoud van deze pagina te zien kun je hier inloggen:

Persoonlijk voedingsplan

29 december 2022

Gezond eten en de voeding krijgen die ons lichaam nodig heeft is erg belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Maar hoe weet je wat gezond eten is? En past dit bij jouw lichaam en leefstijl? Op internet vind je heel veel voedingsplannen en voedingsschema’s, maar deze zijn vaak erg generiek. Een voedingsplan is het meest effectief wanneer dit is aangepast aan jou: een persoonlijk voedingsplan. In deze blog lees je meer over een gezonde voeding en hoe ik jou hierbij kan helpen. Vraag een gratis 15 minuten gesprek aan om vrijblijvend alle mogelijkheden te bespreken.

Waarom is gezond eten belangrijk?

Gezond eten betekent dat je je lichaam voedt met belangrijke voedingsstoffen. Zo hebben jongeren voldoende bouw- en voedingsstoffen nodig om te groeien. Ouderen hebben gezonde voedingsstoffen nodig om in goede conditie te blijven en om onder meer botontkalking, gewichtsverlies en een verminderde weerstand te voorkomen. En voor vrijwel iedereen geldt dat gezond eten de kans op ziekten, zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en kanker, verkleint, én dat het helpt om je weerstand op peil te houden.

Wat is gezond eten?

Gezond eten bestaat uit (complexe) koolhydraten, eiwitten en (onverzadigde) vetten. Een gezond dagmenu bestaat uit: 

1. Veel groente en fruit 

2. Volkorenproducten, zoals volkorenbrood, volkoren pasta en -couscous en zilvervliesrijst 

3. Minder vlees en meer plantaardig. Varieer met vis, peulvruchten, noten, eieren en vegetarische producten 

4. Voldoende zuivel, zoals melk, yoghurt en kaas, óf zuivelvervangers 

5. Een handje ongezouten noten 

6. Zachte of vloeibare smeer- en bereidingsvetten in plaats van roomboter en harde vetten

7. Voldoende vocht, zoals kraanwater, thee en koffie 

Voorkom dat je teveel suiker, zout en verzadigd vet (dat zit o.a. in chips en koeken) binnenkrijgt. Maar uiteraard is er ook iedere dag ruimte voor wat lekkers! Probeer de 80/20 regel aan te houden: 80% van het eten op een dag bestaat uit gezonde producten en 20% bestaat uit iets minder gezondere producten. En gun jezelf dat je volop van die 20% geniet! Ook van die 80% trouwens.

Tips voor een gezonde voeding

  1. Het scheelt ongezonde keuzes én geld als je zelf je lunch en tussendoortjes maakt en meeneemt. 
  2. Eet minimaal 250 gram groente per dag. Vul je bord avondeten voor de helft met groenten, neem om 16.00 uur een tussendoortje met rauwkost of eet als lunch een soep van verse groenten (denk aan een courgettesoep, pompoensoep of pastinaaksoep). 
  3. Meal preppen: kook vooruit en bewaar soepen of sauzen gemaakt van verse groenten in de vriezer. Dan heb je altijd een gezonde maaltijd binnen no time klaargemaakt!

Voedingsplan op maat

Lots of Energy kan jou begeleiden om Gezond op Gewicht te komen met behulp van een voedingsplan op maat. Geen dieet, geen ingewikkelde weekmenu’s, geen “verboden” producten, maar gewoon een normaal gezond eetpatroon waardoor je Gezond op Gewicht komt én blijft. 

Het persoonlijke voedingsplan wordt op maat gemaakt en is afgestemd op jouw specifieke doelen en eetpatroon. Het kan je helpen om met kleine aanpassingen in je eetpatroon je gezonde gewicht te bereiken, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je je moet beperken tot een heel strikt dieet of jezelf moet uithongeren. In je persoonlijk voedingsplan wordt ook rekening gehouden met je favoriete eten, maar dan in gezonde porties en eventuele gezonde alternatieven. 

Het plan geeft je inzicht in wat je lichaam nodig heeft, biedt houvast en laat je ontdekken wat je allemaal wél mag eten. Naast het voedingsplan krijg je wekelijkse support gedurende acht weken. Mocht je behoefte hebben aan een uitgebreidere coaching sessie, dan kan dat ook geregeld worden. Door middel van een persoonlijk voedingsplan kun je eindelijk rust en balans ervaren op de lange termijn.

Gezond op gewicht

Met het persoonlijke voedingsplan blijf je gezond op gewicht. Wil je hier meer over weten? Vraag dan vrijblijvend een gratis 15 minuten gesprek aan via de button op deze pagina. In dit gesprek bespreken we wat jouw wensen zijn en kun je al jouw vragen stellen. Ben je na dit gesprek tevreden en wil je graag starten met jouw persoonlijke plan? Dan kunnen we vervolgens in een intake wat uitgebreider je huidige eet- en leefpatroon doornemen. Ik deel informatie over meetgegevens en we bespreken ook de vervolgstappen. 

Vervolgens kan er een persoonlijk voedingsplan worden samengesteld op basis van jouw huidige eetpatroon en meetgegevens. Dit plan bevat jouw favoriete producten en gezonde alternatieven, evenals de portiegroottes en hoeveelheden die je nodig hebt om je gezonde gewicht te bereiken. Er staan ook persoonlijke tips en trucs in het plan om je uitdagingen aan te gaan. Het plan is eenvoudig en gemakkelijk te volgen en bevat producten die je al in je dagelijkse leven eet, zonder ingewikkelde menu's.

Vind je het lastig om gemotiveerd te blijven? Ik help je hierbij nadat je het voedingsplan hebt ontvangen, gedurende 8 weken. Via WhatsApp krijg je wekelijks support en houden we contact over hoe het gaat. Ook kunnen we extra coaching sessies inplannen om uitgebreider te praten over de voortgang en eventuele vragen.  

Lots of Energy is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) en Lotte is gediplomeerd Gewichtsconsulent. Vergoeding vanuit een aanvullende zorgverzekering is mogelijk.

Ik ben dol op lekker eten, een biertje of cocktail op z'n tijd. Wie niet? Ik geloof alleen wel in balans, zodat je je fit en energiek blijft voelen. Zeker naarmate we ouder worden... Dus sporten & gezond eten hoort er gewoon bij! Met mijn tips wil ik je laten zien dat dat helemaal niet zo ingewikkeld is...en zelfs leuk kan zijn! Kijk snel verder bij de andere tips. Liefs! Lotte
Geen dieet, maar gezonde keuzes maken

Lotte geeft mij de motivatie die ik nodig heb om net even dat tandje extra te zetten. Haar enthousiasmerende en motiverende woorden geven net dat extra zetje en daarnaast weet ze met haar spontane opmerkingen mij ook nog eens tijdens een workout aan het lachen te krijgen. Kiki Bartels – Luitse

Lees meer
Nog steeds happy met mijn gewicht!

Superfijne begeleiding! Lotte luistert en geeft tips, maar is ook eerlijk en recht door zee. Voor een doorgewinterde crasher zoals ik, was het belangrijk om te weten wat hiervan de consequenties zijn en hoe dit al jaren mijn voedingsritme heeft bepaald over het jaar heen. Kelly Vos

Lees meer
Ik pas weer in een broek van vier jaar geleden!

Lots of energy biedt hele fijne online lesjes die goed in te passen zijn in je week. Je kan een soort pick en mix doen waardoor je je eigen programma maakt. Ik merk dat ik sterker en fitter ben geworden. En Lotte moedigt me elke keer weer aan om meer uit mijzelf te halen. Fenna […]

Lees meer
Persoonlijk voedingsplan
Gezond eten en de voeding krijgen die ons lichaam nodig…
Lees meer
Krachttraining
Bodybuilders of -buildsters die hun enorme spieren showen, veelal in…
Lees meer
Pilates
Wil je een sterk en fit lijf? Of wil je…
Lees meer
menu